‘Orange the World’ in theater De KOM

Op vrijdag 2 december organiseren Marilene Gathier, Valga Lamur, Heleen Peters en Madelon Voorthuijsen, vier vrouwen uit de Nieuwegeinse gemeenteraad, een evenement in het kader van ‘Orange the World.’ De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en Meisjes, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd.

Het doel van het evenement, dat plaatsvindt in theatercafé De KOM, is om met elkaar in gesprek te gaan over geweld tegen vrouwen en hierover informatie te delen met meisjes, vrouwen, ouders, begeleiders, professionals en andere geïnteresseerden. Met hapjes, drankjes en muziek willen we er samen een gezellige en inspirerende avond van maken, waarbij iedereen welkom is.

Programma
18.00 uur – inloop met hapjes, drankjes en muziek
19.00 uur – sprekers (Stichting Pretty Woman, ervaringsdeskundige), afgewisseld met spoken word
20.00 uur – borrel, napraten, muziek
21.00 uur – afsluiting

De Nieuwegeinse Raad nodigt alle inwoners van harte uit! Aan dit evenement zijn geen kosten verbonden.

De kleur oranje
‘Orange the World’ betekent letterlijk: kleur de wereld oranje. De kleur staat symbool voor een zonnige, geweldloze toekomst voor alle vrouwen en meisjes ter wereld. Door overal ter wereld gebouwen oranje te verlichten, oranje kleding te dragen en oranje profielfoto’s op social media te plaatsen, kunnen we met zijn allen laten zien waar wij voor staan: een samenleving zonder geweld. Ook Theater De KOM zal die dag oranje gekleurd zijn.

Foto: Jan Buteijn

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk